E


Min första Elvis tatuering, har ungefär haft den i snart 3 år skulle jag tro?


Min andra Elvis tatuering som jag har haft i över 1 år..


För övrigt har jag inget och skriva..
Känns som att precis allt har vart emot mig idag! Och då menar jag a-l-l-t!
Och därför har jag ingen lust och skriva blogg på ett par dagar!
Får se hur länge jag kan hålla mig!?
Men när jag är på dåligt humör så finns det ingen lust hos mig, så lika bra att skippa
att blogga ett tag!

Tack Zabina för det fin fina svaret jag fick igår kväll! :-)

Sommar värme!





Lilla stumpan Vendela gillar och sitta och hoppa på min mage.. :-)
Vilket hon har gjort mycket idag! ♥
Och jag har bränt mig.. Igen!
Gjorde det iförrgår i nacken ungefär..
Idag har jag bränt mig på brösten, magen, bena, och över hela ryggen & armarna mera.
Fast det lägger sig snart och blir brunt iställe, men det är inte skönt!
Speciellt inte när man försöker sova, och inte när man duschar heller..
Och duscha ska jag göra när som helst, ska bara få i mig min cola! ;-)

Söndag..

Idag är jag så jävla trött så jag orkar inte skriva mycket alls..
En intressant sak: Ska in på toan och måla mina naglar och tånaglar! Intressant va?
Sen kommer jag nog somna... :-)

Lördag..

Jimmy och Therese kom och hämtade upp mig strax efter 11 idag.. Tror jag att det var? Minns inte riktigt. Men så åkte vi ner på stan en sväng, och sen willys. För snälla Therese bjöd över mig på middag. :-) Taco! Och det var jävligt gott, men mättande! Jag fick panik direkt efter jag var klar,för jag var helt säker på att det skulle komma upp.. Jag äter så jävla fort, och blir äckligt mätt så jag nästan spyr. Men efter ett tag fick jag i mig ett hårt bröd, sen vågade jag inte utmana ödet mera.. ;-)

Sen har vi vart hos Peter och barnen och fikat så barnen fick leka av sig lite. Jimmy körde hem mig sen, så nu sitter jag här och rullar tummarna! Men jag ska börja fixa lite snart. Irriterande med mina nya Elvis klockor! Jag har ingenstans och ställa dom, och ingenstans och sätta upp dom! =/ Fast hur som helst är jag ändå bara glad att jag har dom båda :-D
Zabina ska ringa mig snart, om hon inte glömt det? Hon ska få 3 par solbrillor av mig som jag aldrig använder. Sen om det inte blir försent, så kommer kanske A kommer hit en sväng? Vi får se vad han tycker sen!

Nej, nu ska jag nog städa. Det håller mig sysselsatt! :-D


Fredag..

Idag var Peter och barnen med mig på stan.. Fast dom skulle också gå dit.. :-) Jag köpte min Elvis klocka!! Jag köpte två stycken, en stor och en mindre för den lilla fanns det bara en kvar, och jag kände att den skulle jag ha! ;-) Ska få bilder men blev dock inte så bra bilder, men man ser iallafall.. Så nu har jag 3 Elvis klockor! Bara en som hänger på väggen.. Dom här två vet jag inte riktigt vart jag ska sätta dom.. Men jag har dom iallafall, det är huvudsaken! :-D Jag ska snart börja skura golven och fixa lite.. Känner att det är dags och käka snart,har lite ont i skallen.. Undra vad det blir för käk ikväll? Jag är så sugen på taco.. :-(
Ikväll ska jag sova tidigt!!






Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac




" I´ve been to Chicago
Been to New Orleans
But I´d rather see my baby workin´
In her old jeans "

Skivan trycktes hos Buster Williams Plastic Product på Chelsea Avenue i Memphis.
När plattorna kom från pressen var det alldeles varma och jag tryckte en av dem mot kinden
och kände hur värmen spred sig genom min kropp.
Jag hade plattan i min hand och såg mitt namn tryckt.
SUN 209 var numret.
That´s all right.

Få händelser i en människas liv är nog större än när man ser
sitt namn första gången på en skiva.
Det är som att världen står stilla.
Man är stolt.
Jävligt stolt.
Och kanske rädd. Jag var stolt och rädd.
Det började rulla. Plattan sålde och rusade snabbt upp på tredje platsen
på den lokala försäljningslistan.

E





Torsdag..

Tack och lov har jag sovit jävligt bra i natt.. :-) Fast minns inte riktigt när jag somnade igår, men det var iallafall skönt att få sova bra! Idag ska jag och Therese en sväng på stan! Jag hittade en jätte fin klocka igår som jag absolut MÅSTE ha! Hoppas bara att den affären har öppet idag.. En stor Elvis klocka! Hur fan har jag kunnat missat den förut?! Så vi ska se ifall den affären är öppen så jag kan köpa den! :-) Det är en glasklocka man hänger på väggen med en jätte fin bild av han i mitten av klockan! Fast jag vet inte om jag vågar packa upp den ur kartongen för att hänga upp den.. Så tills vidare får han vara kvar i sin kartong,för jag har redan en Elvis klocka! :-D

Igår berättade Therese om ett rykte! Det är ju någon som måste haft väldigt tråkigt, och inte haft något roligt att prata om och just därför hittat på ett om mig... Tror dessutom det är en bekant till mig! Så känns riktigt kul! Dom som undrar över något kan väl fråga mig? Om någon läser det här som hört ryktet så stämmer det I-N-T-E! Jag blir så jävla trött på hur folk snackar.. Hur som helst vet jag vad som är sant och inte sant.. Men vad mer kan man förvänta sig av lilla bonnehålan Nynäs?
Folk måste helt enkelt ha något att prata om, och hittar just därför på osanna rykten för att andra ska lyssna!
Men då kan jag bara berätta att det man har hört är helt sjukt och stämmer inte! Ni är sjuka i huvudet som har hittat på det, och fattar inte vart fan ni har fått det ifrån! Ska aldrig mer berätta något för någon.. Förutom dom som jag
L-I-T-A-R på.. Och just nu är det då fan inte många! Men tack iallafall Cattis för att du försvarade mig! :-) Du och Therese är riktiga kompisar som går att lita på! Behöver inte tvivla på er, för något sånt här skulle ni inte göra, eller gå och snacka skit bakom min rygg..

Idag går jag in i vecka 11.. :-) Och veckorna rullar på, och dagarna går fortare.. 7/7 ska jag in på ultraljud i Södertälje! Då vi redan har bestämt att pappa kör in mig.. :-) Therese frågade om hon fick åka med in, vilket hon självklart får göra! :-)


Kan vi äta blåbärspajen idag Therese? :-D

Lite bilder.. (Länge sen..)
















Härliga mycket härliga tider.. :-D

Tisdag..

Alltid trevligt och vakna med halsbränna.. =/ Fy fan jag är så jävla trött på halsbränna! Jag har det minst 2-3 gånger varje dag! Vad jag än äter/dricker så kommer alltid halsbrännan lagom därefter..
Jag ska snart ner och käka frukost, om jag inte gör det på jobbet idag iställe.. Våran oboy där är mycket godare än den hemma.. :-D Har försökt väcka folk hela morgonen med sms, men misslyckats! Varför sover alla nu..? ;-)
Jag kom dock på att Jimmy är ledig idag, men både han och Therese blir säkert jätte glada av smsen dom fått av mig!

Efter jobbet ska jag förbi lindex lite fort och kolla en grej.. JA, kolla! För imorgon ska jag med Cattis och Therese dit.. Om det blir av? Annars kanske jag och Therese går dit iallafall. Och lilla Vendela såklart! Igår satt hon i mitt knä medans Grey´s Anatomy och kramade mig frivilligt och pussade mig! Man blir så himla glad av Vendela!! :-D

Nu ska jag dra på mig lite mera kläder,för det är säkert jätte kallt ute.. Jag fryser för ingenting!









Måndag..

03.00 (någongång dära..) vaknar jag av sms från dum dumma Therese som skriver godmorgon..! Och det var ljust ute, och jag hade svårt för att somna om! Men eftersom Therese är så himla söt och en sån bra kompis blev jag inte sur :-D Men senare när det väl var dags att gå upp, var jag inte alls pigg. Trodde att frukosten skulle göra mig piggare, men efter ett tag inser jag att jag häller ut mjölk och flingor över mina byxor.. =/ Men men! På jobbet har det iallafall gått bra idag! Jag jobbar imorgon, sen på onsdag har vi ingen lunch då fick jag ledigt! Så ja, det blir helt enkelt en kort vecka. :-)
I helgen har det vart lungt.. I fredags var jag ju på cirkus med Cassandra och Lova och det tyckte dom båda om.. :-) Lova hade ju aldrig vart på cirkus! Fast det var dyrt! 3 biljetter gick på 770.. Fast Jenny och Jonis bjöd på min biljett! Så det blev billigt för mig... ;-)

I lördags vaknade jag upp med huvudvärk.. Gick ner för att se ifall det skulle gå över om jag käkade,vilket det inte gjorde.. Så jag tog en alvedon, och gick ner och la mig på soffan ett tag. Sen skulle jag möta upp Johanna för vi skulle iväg på skotten för att handla lite saker.. :-) Sen gick vi hem till Jimmy och Therese och satt där ett tag innan vi alla gick ut på baksidan!

Ja, hände mer grejer, men jag orkar inte skriva upp allt! Men helgen har iallafall vart bra och skön! Förutom då att jag var sjuk på lördagen. Feber och spydde, men det var bara under dagen för det var helt borta på kvällen.. Då svullade man chips och dipp! ;-) Förra tisdagen när jag skrev in mig på mvc så vägde jag 69kg! Så ska bli kul och se hur mycket man kommer gå upp under tiden nu! :-)

Nu tänkte jag ta ut mina 3 piercingar som sitter i läppen! Risk för att jag kommer ångra mig, men det känns ändå som att dom kommer vara ivägen... Therese tycker inte att jag ska ta ut dom, men jag vill kunna pussa Vendela ju såklart! :-D Utan att mitt skrot tar i som sagt.. Har även funderat på att ta ut den under ögat,för det gör ganska ont när man ibland fastnar med handduken när man ska torka sig! Men då måste jag till studion och snitta upp lite dära,så att dom kan få ut den.. Så kan inte ta ut den själv! Ganska irriterande!

Men nu ska jag leka lite med Lova som är här :-) Hon har precis tagit ett äpple, så hör hur hon smaskar med det ute i soffan :-D Ikväll ska jag se Grey´s Anatomy hos Jimmy och Therese! Som vanligt,vi har sett det ihop sen vi alla blev beroende av det..

Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac

"  My mama, she done told me
Papa done told me too
Son, that gal you´re foolin´ whit
She ain´t no good for you. "


Morsan blev glad åt skivan jag kom hem med.
Vi hade skaffat en begagnad grammofon och hon spelade den för jämnan.
Hon älskade den.
Spelade den för sina väninnor och våra grannar.
Hon umgicks en del med en judisk familj i samma uppgång.
Farsan var inte så road av det umgänget.
Morsan hade några judiska rötter.
Farsan ville inte att man skulle prata om det.
Däremot pratade han gärna om plattan.
Han spelade den när vi, som vanligt, hade lyssnat på Louisiana Hayride på lördagskvällarna.
Han skröt inför den församlade menigheten:
"Grabben låter bra, snart är han på Hayride.
Han låter som Jimmy Wakley"
Han hade tagit en pilsner eller två.
Men, OK, han ville mig väl.
Jimmy Wakley var en vit respektabel countrysångare.
Farsan ville att jag skulle ta något annat jobb än på Tool.
Ett jobb där mina händer inte blev förstörda.
Veckan tidigare hade en av negrerna fått borren genom ena handen.
Bossarna passade på att sparka honom.
Dagen efter hade man funnit honom hängd. Negern alltså.
Officiellt hade han hängt sig själv, genom att montera upp en
slaktkrok i taket, och fäst ett rep i densamma, stiga upp på en stol och kasta sig utför.
Det väckte oro.
En del menade att han mördats eftersom han satt upp sig mot det vita bossarna.
Vi talar femtiotal.
Negrerna i Alabama hade satt sig upp mot den ordning och reda som gällde
bussåkning, negrer fick bara åka i negerbussar eller på platserna längst bak.
Protesterna mot denna tingens ordning spred sig i Södern.



Fredag..

Idag blir det cirkus med syskonbarnen Cassandra och Lova! :-) Lova hade redan frågat tidigt imorse när jag skulle komma... ;-) Men det är ett par timmar kvar! Jag och Jenny ska knata upp till cirkusen där vid 11 för att ställa oss i kö (om det nu finns någon..?) och köpa biljetter tills ikväll! :-) 
Förra året var jag på cirkus med David,Emil och Moa! Men Lina trodde inte hon skulle gå med barnen idag, för biljetterna är säkert jätte dyra! Men Jenny och Jonis är det som står för min biljett för att dom frågade om jag kunde gå med Cassandra ikväll. :-) Så det var snällt!
Vet inte vad jag ska göra under tiden nu bara.. Sitter och pratar med Therese och Emelie på msn.
Jag har klätt på mig och sminkat mig och fixat håret,så jag är ju iallafall klar!

Johnny Cash




Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac




" Feel så bad
Like a ball game on a rainy day
Yes´ I got my rain check
Shake my head and walk away "


När jag blivit någon i Tupelo så flyttade vi till Memphis där jag inte var någon.
Vi hade packat allt vi ägde i bilen.
Det som inte gick in var fastspänt på taket.
Vi lämnade Tupelo för att söka lycka.
Vi lämnade fattigdom och bråk.
Vi åkte Route 78 mot Promised Land,
med morgonsolen i backspegeln.
Farsan körde, morsan stirrade ut på det böljande landskapet med kudzugräs i oordnade tuvor
och trädgårdar med halvdöda vildalpar, vissna vaxbönor och ruttnande auberginer.
Morsan nynnade melankoliskt på Peace In The Valley medan hon tittade ut,
ungefär som om det varit en besvärjelse.

Onsdag..

Det var visst ett tag sen jag skrev här.. Har inte haft någon ork eller någon lust. Och för det andra har jag inte haft något och skriva om! Ett litet uppbehåll var ganska skönt. :-) Händer inte så mycket.. Jag har mått dåligt till och från hela veckan, vilket är skit jobbigt och tråkigt! Men sånt får man ta..

Igår skrev jag in mig på mvc. Det gick jätte bra! Och snälla Cattis och Ossian och Johanna gjorde mig sällskap. :-)
Sen gick vi en sväng in på lindex och kikade lite.. Sen blev det konsum för jag var så hungrig så jag var färdig att dö!
Jaha.. Det är väl typ det som har hänt! På fredag blir det ju cirkus med Cassandra och även Lova ska med nu.. Jag är jävligt rastlös nu, så jag tänkte dra igång med att städa lite! Sen vet jag inte vad jag ska göra för att sysselsätta mig själv. Men kanske hittar på något kul...


Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac

" Train I ride, sixteen coaches long
Train I ride, sixteen coaches long
Well that long black train
Got my baby and gone. "


Att jag började berättelsen med den där dagen då jag lämnade
Dixie på Heartbreak hotel har sin förklaring.
Så här efteråt begriper jag nämligen att Dixie varit den enda kvinna jag älskat.
Jag menar verkligen älskat.
Inte bara velat sätta på eller ha som docka i skyltfönstret.
Så just det där avskedet har etsat sig fast i mitt minne.
Jag kan, om vi nu ska vara uppriktiga, erkänna att det gör ont när jag tänker på det.
Kanske hade mitt liv blivit något annat om jag hållit fast vid Dixie.
Livet avgörs ju till största delen av tillfälligheter.
Det gäller att komma på rätt väg vid rätt tillfälle och sedan välja rätt
avtagsväg. Eller nåt sånt.
Om nu inte alltihop är ödesbestämt. Bestämt av en högre makt.
Jag har haft många kvinnor under åren. Men ingen, absolut ingen, som Dixie.
Hon växte till min stora längtan, ju längre tiden gick.
Hon blev mitt livs kärlek, mitt livs livs längtan, mitt livs saknad.
Visst låter det vackert? Nästan poetiskt, skulle jag vilja säga.
Eller om det är patetiskt det låter.
Man kanske kan misstänka att minnet spelat ett spratt och att tiden som flyter har en viss förmåga
att försköna det som varit.
Visst, det kan vara så. Men det spelar ju inte så stor roll.
Minnen och drömmar och fantasier är lika stor del av livet som något annat mer handfast.
Lika stor som den fysiska verklighet vi snubblar omkring i till vardags.
Det är ju drömmar och längtan som håller oss igång.
Den fysiska verkligheten är inte alltid så jävla kul. Den är sårande.
Och snacket om att tiden läker alla sår är bara .. snack.
Tiden läker inga sår.
Men kan möjligen förvandla dem till en god historia.



Fredag..

Min förkylning blir inte bättre, nu rinner ögonen allt mer.. Men men! Bara hålla ut ett par dagar innan det lär lägga sig..
Har inte gjort mycket alls idag.. Städade imorse, och sen skulle jag Therese och Vendela på stan en sväng.. Sen åkte jag med henne hem ett tag! Sen var det dags för att gå vidare hem för att käka.. Jag är seg i skallen och mår ganska illa! Men jag kommer ändå inte kunna somna något nu, så jag får vänta ett par timmar till.. :-)

Ikväll ska jag hjälpa Jimmy, och sen hem och se till och komma i säng tidigt! Nästa fredag ska jag med Cassandra på cirkus.. Kommer bli roligt! Hoppas jag iallafall :-D


Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac





" Well it´s one for the money
Two for the show
Three to get redy
Now go, cat go. "


När jag var liten bodde vi i en håla utslängd bland fälten i den
nordöstra  delen av Mississippi. Hålans namn är Tupelo.
Men det kanske jag redan sagt.
Vi bodde i den delen som gick under namnet East Tupelo.
Om någon får för sig att det låter fint så kan jag upplysa om att det är fel.
East Tupelo var ett getto.
För vita visserligen. Men ändå ett getto.
Vi bodde i ett litet hus som farsan byggt.
Han lånade pengar till bräderna.
Sa jag hus? Det var i så fall en överdrift.
Det var snarare ett skjul, med nakna ohyvlade plankväggar. Färg kostar pengar.
Och pengar var det ont om.
När skjulet var färdigbyggt kom en jävla tornado och vräkte
bort taket så farsan fick ta nya lån för att kunna köpa nya bräder.


Torsdag..

Trött och slö dag har det vart idag.. Inte för att jag har haft tråkigt, men så känner jag mig i kroppen! Jag har längtat hela dagen på att få komma hem just för att få sova ett tag.. Men först måste vi skriva lite blogg. ;-) På lördag ska jag hjälpa Cassandra här utanför som ska sälja lite leksaker för att det är loppis på våran väg! Hon frågade om jag hade Elvis saker och sälja.. Nej, och det kommer jag dessutom aldrig att ha, kommer alltid ha kvar det! Så försök inte med mig.. :-D

På tisdag som sagt så skriver jag in mig på mödravården.. :-) Passade väldigt bra just den dagen med tanke på att jag är ledig.. Så mycket passande! Ikväll blir det lungt.. Titta på tv, och lägga sig tidigt! Jag var uppe och gick i natt vid halv 1 där ungefär! Först var jag så kissnödig så jag inte kunde sova, sen var jag sådär lagom törstig.. Så gick ner och gjorde oboy och stog i köket och drack och funderade innan jag hade återfått mina krafter att ta mig upp för trappa igen..

Undra om Jimmy-boy ska ha hjälp ikväll? Läser du det här sen..? Undra det.. :-)
Nu vill jag ha sommar tack! Få bada och skvätta ner andra är ju roligt.. Och lilla Vendela ska jag bada med hela sommaren :-D

Tack igen Cattis för inbjudan till dopet :-D Ska bli riktigt kul...

Gud älskar att färdas i en rosa Cadillac.

" If your baby leaves you
And you got a tale to tell
Just take a walk down lonely street
To heartbreak hotel "


Jag lämnade heartbreak hotel tidigt på morgonen.
När jag steg ut på det som skulle föreställa trottoar slog
stanken av fuktig rå bomull emot mig.
Ungefär som om den legat på lur för att anfalla första bästa
idiot som skulle ramla ut från nåt av alla de hotell
som dominerade den här delen av hålan.
Gatan kändes övergiven och de få bilar jag kunde skymta
Stod skugglika och tysta.
En Chevrolet, en ford och en lastbil av okänt märke.
Jag stod med bagen mellan fötterna och gitarren på ryggen.
Det dova mullret från ett bomullsrenseri trängde genom dimman.
En tupp gol och en neger kom hasande mitt på gatan.
Jag funderade över hur jag skulle hantera Dixie.
På morgonen hade hon krävt det igen.
Trots att vi hade hållt på hela natten.
Jag skäms inte för att erkänna det: jag var trött och slak och
ointresserad av sex.
Jag hörde rytmen av klampet från en häst som stretade på en vagn.
Mitt hjärta slog samma rytm.
Stillsamt, lite sorgligt och dovt som en stilla blues.
Om Dixies morsa hade vetat vad hennes dotter krävt av en man hade hon rodnat.





ALLA BORDE LÄSA DENNA BOK! :-D Helt underbar!

Tisdag..

Först och främst vill jag tacka mamma som har smittat mig! ♥ Så jävla underbart och vara dunder förkyld och inte kunna snyta sig pga av piercingarna i näsan! Så när jag går omkring och snorar kan man tro att jag har knarkat eller något annat skojigt! Men imorgon blir det full rulle på jobbet då vi har en massa matgäster som har beställt mat, och torsdagar är det alltid mycket att göra!

Vid 10 ungefär ska jag och Johanna på stan.. Tror hon delvis skulle köpa skor, för dom hon köpte förra veckan fick hon tydligen köttsår av. Haha! Ganska kul.. Nu har jag lagt in maaaassor med Elvis låtar på den andra datorn, så nu rullar det på för fullt med hans musik :-D Undrar om jag ska städa för att få tiden att gå?! Jag ringde en person jag måste få tag på ganska så snart. Dock jobbade hon inte, hon återkommer den 19e =/

Fast jag kom precis på att jag kan ringa mödravården nu och se till och boka tid så jag kan få skriva in mig. :-)
Då har jag gjort en av två saker jag måste göra! Annars idag händer det väl inte så mycket.. Ska se Grey´s Anatomy ikväll iallafall! Missade det igår för att jag åkte hem till A.. Men idag tänker jag inte missa det! :-)

På torsdag går jag in i vecka 10.. :-)

E




Söndag..

Imorse hjälpte jag Jimmy, sen drog jag med han hem och käka frukost dära med.. Vendela ville göra oss sällskap :-) Therese hade dock redan käkat.

Igår kväll skruvade pappa och jag ihop sängstommen.. :-) Blev riktigt bra! Allt ser ut som nytt. Jag skurade och dammsög ett par gånger! Nu ska jag fortsätta städa! Ska städa i min Elvis hylla och torka av alla cd skivor och tidningar och allt som jag samlar på. Det samlar ju damm på sig, därför har jag plastat in ett par böcker, men det är inte så bra som jag vill. Men plasten ska ändå få sitta på! ;-)

Hahah. Igår skickade jag sms till 118800, då kan man ju fråga precis vad man vill och få ett svar.. Och jag skickade och frågade om jag skulle få en pojke eller flicka.. Efter ungefär 1-2 minuter kommer svaret: Du kommer få en liten Hitler!
Jag bah: Okeej?!
Testade idag igen, då det kom ett litet mer vettigt svar som var: Enligt vår spåkula så kommer du att få en välskapt och fantastisk liten flicka! Grattis!

Jag och Therese höll på med och skicka lite olika frågor dit sen och fick hur roliga svar som helst.. Jag hade frågat hur Sofies förlossning hade gått, och vad hennes nyfödda son hette! Svar på det: Hennes nyfödda son heter Willhehlm. (Heter Albin som Janna skrev tidigare när jag frågade..) Och hennes förlossning hade vart lite jobbig då dom fick använda sugklocka och blåstång.. Enligt 118800. Men ska fråga Sofie när jag väl träffar henne hur förlossningen gick. :-)
Hon skulle tydligen få komma hem idag, och enligt Janna så mådde både Sofie och Albin bra.. :-) Så det är ju skönt!


Nu ska jag städa! Hej hej..

Fredag..

Senare idag ska jag ut på Lisö och grilla.. Just nu ska jag byta om och lägga mig och läsa eller vila ett tag. Jag mår jätte illa, och är skit trött.. Även fast jag la mig rätt tidigt så låg jag och var orolig i natt! Men kommer må bättre efter jag vilat ett tag. :-)



RSS 2.0