Denna dag har gått..

Känner mig inte bra alls.. Tung i skallen och vad jag än gör så blir jag inte pigg! Så vad har jag och Luke gjort? Tidigare så städade jag ju upp och la mig ner på soffan.. Somnade till slut, nu har jag vaknat till liv. Har vart ute med Luke också men annars har vi bara sovit tillsammans i soffan! Han är också vaken nu.. Han leker med sin haj springer omkring med den i munnen och vill att jag ska kasta den.. Han har just käkat, så om en stund går vi väl ut en längre runda! :-) Fast vart vet jag inte än... Får ta och fundera vidare på det!
Får se när Joakim kommer hem idag, både jag och Luke saknar han jätte mycket! :-) Det märks på Luke nu också. Så fort någon går in genom porten,springer Luke till dörren. Så han kommer bli så glad när sin pappa kommer hem! :-D

Måndag

Har inte alls mycket och skriva.. Eller jag orkar inte skriva! Jag ska dricka lite julmust och sen börja städa. Sen blir det en soffdag med Luke!
Hoppas det går bra för min älskling idag.. ♥


Lördag

Vi har vart nere på Norvik med Luke en stund.. Blev inte alls länge, för han slog en volt när han desperat skulle springa efter sin boll och slog upp sin tass igen! =/ .. Så vi åkte till kvantum efter för att Joakim skulle köpa nytt vax till sig. Träffade även Magnus med nästan alla barnen utanför. Dom skulle iväg och se på bio! Trevligt..
Ingenting planerat idag! Skönt det, för jag mår inte så bra.. Vidriga halsbränna!! Men vi ska upp med lite julgrejer sen iallafall :-) Jag tror att jag ska ta och vila en stund! Om det nu går.. Halsbrännan kommer och går hela tiden idag!
Hoppas Elvis kommer snart.. Orkar snart inte vänta :p .. Jag och Joakim går bara och väntar nu!


Torsdag

Nu har jag vikt tvätt, och dammsugit här hemma. Skönt! :-) Tror jag och Luke ska ta en prommis hem till mamma.. Som idag fyller år! Så grattis grattis! Ska sitta ner och ta det lungt ett tag innan jag ska göra något annat.. Eller ja, här hemma är allt klart. Men om vi ska gå dit får vi se.. Har inte bestämt än! Ska nog dricka upp min cola och gå dit ändå.. :p .. Svårt och bestämma mig ;-)




Onsdag

Imorse började man med att duscha för att vakna till liv lite.. Sen blev det frukost, och sen ut på en liten prommis med knorrisen! :p .. Sen in igen för att börja dammsuga och skura golven. Sen åkte jag med Jimmy, Therese och William på stan en snabbis! Sen hem igen för att dammsuga av igen en snabbis, och sen sortera jag upp tvätten som nu väntar på att få bli tvättade vid 2. ;-) .. Och för en stund sen gick jag ner med tavlor i vårat förråd, och en kartong med lite böcker och skit i.. Sen skruvade jag isär min gungstol som jag köpte på Ikea för ett tag sen. Vi fick en mycket finare och bättre gungstol för ett tag sen. :-) Så jag har kutat upp och ner för trappan i källaren.. Så skönt och ha fått det gjort!
Fast dock gillar inte Luke när man är nere i källaren, för han håller på och skäller och små ylar lite. Men nu sover han så sött här vid mig! :-) ♥
När Joakim kommer hem sen blir det lungt.. Vi ska äta smörgåstårta sen för att fira att han börjar sitt nya jobb hos Magnus på måndag! Imorgon är det hans SISTA dag på jobbet! :-D Och på fredag ska vi in till Länna och storhandla. Trodde vi skulle göra det när vi var in till Ikea i lördags, men det blev lite fel där. :p
Så det ska vi göra på fredag. :-)
Imorgon fyller min kära mor år! Vi ska dit sen på kvällen när Joakim kommer hem. :-)
I natt hade jag ont i magen och kunde inte alls sova pga av att Joakim snarkade och att jag kände mig kissnödig hela, hela tiden. Fan vad skönt det ska bli och slippa den känslan sen.. Och att få slippa halsbrännan. Det längtar jag mest till!


Tycker det kan ta och sätta igång snart, så Elvis är här snart! För jag och Joakim längtar.. :-) Och Luke vill bli storebror. ;-)



Sådär sitter han alltid. Hur kan det vara bekvämt? :p



En glad hund! :-D


V.39







Vecka 39

Du: Spänningen stiger - nu är BF-datumet nästan nått. Försök dock inte inrikta dig allt för mycket på just BF-dagen. Bebisen kan komma tidigare, men också senare. Man vet inte vad som sätter igång en förlossning, men teorier finns om att moderkakan signalerar att den börjar stagnera. Moderkakan slutar normalt att växa nu även om den fortfarande fungerar. Oavsett vad som kommer bebisen när den är klar och inte när vi vill.
Bebisen: Barnet väger nu ca 3,3 till 3,7 kg och är 48-50 cm långt. Tarmarna är fulla av grönsvart barnbeck (mekonium) som bildar det första bajset efter födseln. Lever och hjärta fyller på med näring som barnet kan ta till vid ev syrebrist under förlossningen.


Tisdag

Känns som att denna dag blir en slapp/seg dag. Städa ska jag iallafall göra, men sen lär man ju inte göra så mycket mer. Jag ska strax äta frukost.. Orkar inte skriva så mycket, har inget och skriva om.. :-)
Nu är det bara 14 dagar kvar till bf. Lina säger att hon fick David 13 dagar tidigare.. Hmm, men det känns som att jag kommer gå över tiden. Bara för att! :p ..
Vi får se. :-)


Måndag

Och så en ny vecka. Fast denna vecka blir kort för Joakim! På torsdag slutar han, och fredag är han ledig. :-) Så en lång helg, vilket jag ser fram emot! Hoppas han också gör det. ♥
Nu vid 9 kommer Jimmy och hämtar upp mig och Luke. Mamma ska passa Vendela idag, men jag och Luke ska också dit så att mamma får hjälp! :-D Luke ska få springa av sig på tomten lite innan vi går in och börjar leka! Han är jävligt trött.. Eller det är han ju alltid, men nu ligger han och sover! :p
Hos mamma sen blir det gröt,så jag ger fan i att äta något nu! Älskar gröt!!
Hoppas dagen går fort! :-)

Söndag

Orkar inte alls skriva mycket. Har just bäddat klart sängen och innan det käkat, så jag är jätte trött. Men tack för maten älskling. :-) ♥

Fredag

Ja, äntligen fredag! :-) Och snart kommer Joakim hem också ♥ Imorse var jag med Therese och Johanna på stan. William och Liam var med också.. Jag köpte ett jätte gulligt babygym på Åsas! :-) Precis ett sånt ville jag ha från Ikea för 300kr, men fick tag på det från Åsas för 95:- och det var helt nytt ungefär :-D 18 dagar kvar till bf nu.. Det närmar sig med stormsteg! :-D Igår var jag och Joakim på mvc också.. Gick jätte bra! Sen sist har jag gått upp lite över 3kg. Lär inte gå upp så mycket mer nu skulle jag tro.. 3e december ska vi på en utbildning på mvc också. (Om han nu inte kommit.. Kan ju hända när som helst:p) Och sen ska jag tillbaka dit dagen efter. :-)
Imorgon blir det som sagt Ikea :-D Jag längtar verkligen! Jag, Joakim och hans mamma ska dit. :-) Sen ska vi storhandla på Willys i Länna, och gå på Rusta! Sen händer det inte mycket alls i helgen.. Bara ta det lungt!
Joakim ska tydligen köpa lite batterier på söndag med Alex! (Om det nu blir av..?!) Får se!
På måndag ska jag hem till mamma på morgonen och hjälpa henne med Vendela lite.. Eftersom Vendela älskar sin faster så mycket så vill hon att jag ska vara där :-D Och Luke ska följa med! Hoppas Vendela blir glad. :-)
Nu ska jag titta på tv.

Städar och fixar..

Sitter just nu och väntar på att golven ska torka så att man kan lägga tillbaka mattorna. :-) Sen när jag är klar, ska jag bara hämta andan! Sen ska jag och Luke ut på en liten prommis i det "fina" vädret. Pappa kom och hämtade oss förut då jag skulle till banken för att sätta in pengar på mitt konto! Fast vi åkte först förbi hos dom för att vara där ett tag och fika.. (Tack för bullarna ;-)).. Luke sprang som en tok ute på tomten och hade skoj. Han kan sysselsätta sig ganska bra själv den där hunden. :-D Sen sprang han ut med Jimmy som skulle plocka upp lite äpplen.. Fast det tyckte Luke inte var så intressant utan han gick och bar på krattan i munnen och ville inte släppa taget om den! :p .. Han är bra på att springa framför fötterna på en, men inte speciellt duktig på att hjälpa och avlasta. Jag menar, han hjälper aldrig mig att städa! Då sätter latmaskarna igång på han, och han hoppar upp i soffan för att sova. :-D Fast det gör inget, han är så söt ändå! ♥ Jävligt skön stil när han sover! :-D
Jag och Luke saknar våran Joakim när han jobbar! Men snart är han ju hemma.. Dagen har gått fort idag. :-) Eller jag tycker hela veckan har gått fort. Imorgon är han ju ledig pga av kursen, och hoppas kursen går fort dessutom.
Undra vad vi ska äta idag? Det märker vi sen. :-) Om inte annat lär Joakim skicka sms och fråga vad vi ska äta. Men eftersom det är han som är kocken så är det oftast han som kommer på vad vi ska äta.. :p
Nu ska jag fortsätta med min städning.. :p


Onsdag

Då går man in i vecka 38 idag.. Tycker tiden har gått fort.. Fast det har jag ju Joakim och tacka mycket för! :-) Mycket som har hänt sen vi träffades, vilket jag bara är glad över! Pappa ska hämta mig senare då jag ska ner på banken och sätta in 1000kr på mitt konto. Måste tanka bilen imorgon innan vi åker till E-tuna.. Hoppas tiden går fort där! :-) Sen ska vi till mvc vid 16.00 .. Och vid 18.00 ska vi hem till Jenny, Jonis och Cassandra och fika! :-)
Jag får knappt på mig mina jeans längre.. Fast iofs så tvättade jag dom igår, så trånga pga av det också ;-)
På lördag blir det Ikea! :-D Jag längtar!!

V.38







Vecka 38

Du: När som helst är det dags. Ca 4% av barnen föds före vecka 38 och lika många efter vecka 42. 92% föds alltså mellan vecka 38 och 42.
Bebis: Nu kan bebisen öka i vikt med nära 30 gram per dag. Barnet väger ungefär 3,2 kg och är ca 48-49 cm.


Tisdag

Idag har jag haft tvättstugan.. Skönt! Nästa gång är den 25e. :)

Måndag

Och så en ny vecka! Ska ju inte klaga på sovmorgonen. :-) Halv 10 klev jag upp.. Luke sov fortfarande, och ville inte alls gå ut idag! Men nu har vi vart ute och jag har fått i mig frukost. Inte en aning om vad som händer idag.. Blir lungt och hoppas att dagen går fort!
På torsdag ska vi till E-tuna! Joakim ska gå en kurs där "heta arbeten" tills han börjar nya jobbet :-) Luke ska också följa med. Så jag och Luke ska gå omkring där medans Joakim har kul på kursen.. :p Har inget mer och skriva. Saknar Joakim! ♥

Puss puss



MIN Joakim! :-)




Min naken modell. ;-)
Ja, Joakim har stått som naken modell.
Han stog som det på konstfack.
Hans tajta rumpa gillar jag. ;-)


Söndag

Idag ska jag hjälpa Joakim att slakta batterier. Fast ja, jag kommer nog sitta i bilen.. :p Nehe, nu får jag inte sitta i bilen. Jag får stå ute i regnet med han! Tack gubben. ♥ Egentligen skulle hans lärling med, men vi får se om han hör av sig innan Joakim har tänkt åka! Förmodligen inte :-D Då blir det bara vi två.. Grisen får stanna hemma.. Mest för ljudet som kommer bli när han ska köra med tigersågen, och för att det regnar! Det gillar INTE Luke!
Sen när vi kommer hem så ska vi göra Joakims favorit syssla :-D :-D Jo, vi ska städa!! ;-) Men vi gör det så fort så det är skönt.. Sen ska vi bädda rent. :-) Blir inte så mycket mer idag, lägga oss på soffan med grisen sen och mysa. :-) Han skrapa upp ena sin klo igår på Norvik. :-( Stackars grisen!
Nej, nu orkar jag inte skriva mer..


Fredag

Ja, äntligen. :-) En ny helg tillsammans med underbara Joakim och Luke! Ser verkligen fram emot det.. Imorgon ska Luke få springa av sig på Norvik! Vilket han inte kan göra på vardagarna då det är mörkt när Joakim kommer hem.. Men imorgon kommer han bli superglad! I natt har jag sovit jätte dåligt.. Vart och kissat ungefär hela tiden, hört hur folk har hållt på i källaren osv! :/ Joakim ringde mig strax innan 8 imorse.. Gick ut med Luke så han kunde göra sina behov, gick hem och la mig på sängen igen och somnade fram till 10 ungefär. Fortfarande trött, så jag ska lägga mig ner på soffan och glo på tv och vila ett tag med Luke! Om han kan sova hela tiden, kan jag. ;-)
Vi har ingenting planerat ikväll, vilket är skönt! Fast vid 8 ska vi självklart se Idol som Joakim tycker så mycket om. :p .. Får se hur länge man håller sig pigg ikväll då!


Jag älskar dig

Joakim!
Du är det bästa som hänt mig. ♥
Tack för att du finns och ställer upp för mig!
Jag kommer alltid finnas för dig.


Torsdag

Nu har man fått i sig frukost, och bäddat sängen och ställt upp barstolarna i köket. Ska strax börja dammsuga/skura. Sen ska jag och Luke möta Lina och Ida vid 12 ungefär för att gå hem till mamma ett tag.. Ska få två bodys av Lina. Så det tackar man för! :-) Får knappt plats med fler bebis kläder nu, men två ska man ju få plats med. ;-) I natt har jag inte sovit alls bra.. Hade ont i magen, och var kissnödig precis hela tiden =/ Så imorse var man ju jävligt trött! Ikväll ska vi ut till Vika och skriva papper och fika.. :-) Jag ska ta min Elvis docka från bilen som ska sitta på skötväskan! Får inte ha Elvis dockan i bilen för att Joakim tycker den är ful.. :p
Dags och komma igång här hemma.. Luke har bäddat ner sig bland kuddarna och sover nu. Våran hund är underbar älskling.. :-)

Onsdag

Idag har jag städat och fixat lite här hemma. :-) Sen kom Therese och William förbi här på fika, och hon hjälpte mig med föräldrarpenningen. Tack Therese! ♥ Sen kom Jimmy hit en stund för dom skulle iväg och handla på Willys! Jag och Luke åkte även med.. Luke tycker om att åka bil.. :p .. Vet inte riktigt vad jag ska skriva faktiskt. Jag har gjort ris och tagit fram grönsaker som vi ska ha till våran kyckling wook sen när älsklingen kommer hem.. :-) Luke är himla gnällig nu, ingenting verkar passa..
Nej, jag har inget vettigt och skriva idag märker jag. Nu ska jag se på tv och vänta på Joakim.. Fast ett tag kvar tills han kommer, men hoppas det går fort iallafall!


V.37






Vecka 37

Du: Nu närmar sig förlossningen och det är dags att börja ladda. Ät kolhydratrik mat och försök att vila mycket. Om du inte har packat din BB-väska så är det absolut dags att göra det nu. Normalt ligger bebisen med huvudet nedåt nu, men en del bebisar lägger sig med rumpan nedåt eller på tvären. Då kan det vara dags för vändningsförsök. Fosterhinnan riskerar nu att spricka och om du känner att vattnet går bör du genast ringa förlossningen.
Bebisen: Barnet är såpass stort nu att det inte finns plats att vända sig längre. Kroppen är knubbig och hjärnans aktiviteter blir mer och mer organiserade och medvetandet är väl etablerat. Ögonrörelserna är koordinerade och synen förbättras.


Tisdag

Och så en ny dag :-D Dagarna går fort! Jag har precis bäddat sängen, och diskat lite. Ska dammsuga strax, bara sitta och vila en stund! Sen vid 14 är det tvättis fram tills 18. Luke ligger och sover just nu bland alla kuddar vi har i soffan.. Han bäddar alltid ner sig bland dom. :-) Så söt våran gris är!
Min underbara älskling ska bli smed. :-) Hoppas det kommer gå bra för han idag.. Ska ge han en stor puss när han kommer hem sen! :-D


Torkel i knipa


Måndag

Jag och Luke har vart ute på en prommis.. Det är jävligt kallt ute! Idag ska vi inte göra något alls.. Bara ta det lungt och vänta på Joakim! Jag ska städa av lite snabbt sen. Bara dammsuga. För igår skurade Joakim golven och sånt. :-) Jag har tagit fram kyckling tills maten senare då vi ska äta kyckling sallad! Ska bli gott :-D
Jag längtar verkligen till den 21a då vi ska till Ikea! :-D :-D Sen blir det rusta och sånt också.. Och Joakims mamma ska följa med också! :-)
Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men jag uppdaterar iallafall :p ..
Imorgon är det tvättstugan igen. :-)

Söndag

En snabb uppdatering. Joakim kommer när som helst hem, och då ska vi äta fläskpannkaka.. :-)
Skriver mer imorgon.

E


Fredag

Har börjat blivit lite dålig på att uppdatera varje dag. :/ Får ta och skärpa mig. :-) Igår var jag på mvc på besök! Jag har inte gått upp något, och allt såg bra ut och hördes bra. Dock glömde Maria skriva ut mitt papper på mina mått och sånt, så jag minns inte riktigt vad hjärtljuden låg på, eller vad magmåttet låg på.. Men om jag inte minns helt fel tror jag magmåttet låg på 36 nu och hjärtljuden 130. Får se till och få med mig pappret hem nästa gång.. :-) Jag och Joakim ska dit den 19e igen vid 4 tiden och prata! Skönt att han följer med, det tycker jag om. ♥ Allt är fixat! Eller ja, nästan allt. :-) Så himla skönt! Igår gick jag upp till Jimmy och Therese för att passa Vendela, då dom skulle in till sjukhuset med lilla William. :-( Men som tur är så gick allt bra! Jag och Vendela lekte, och käkade peppakakor. Fast hon verkar inte tycka om det så mycket? Tyckte mest det var jag som svulla :p .. I helgen ska jag och Joakim byta däck på blazern. Okej, han byta däck och jag städa ur bilen medans. ;-) Sen ska jag lägga tillbaka mattorna på plats och fixa lite! Kanske dags snart och sätta in bilbarnstolen också?! Då slipper vi ha den i sovrummet också och det blir mera plats.. Och Luke ska få börja sitta bak sen också i sin bur där han faktiskt trivs. :-D I helgen har vi ingenting planerat.. Ikväll blir det iallafall idol, och sen kanske sova ganska tidigt.. Vi båda var vakna vid 02 i natt. Och jag hade ont i huvudet och mådde rätt illa imorse när jag vaknade.. Och stackars Joakim var jätte trött! Blir en hel helg mys med Luke :-) Någon mysig prommis med han imorgon hoppas jag.. Om det inte är skit väder, vilket det har vart hela veckan. :-(
På söndag ska vi äta middag tillsammans med Jimmy och Therese och barnen.. :-D Och sen ut till Vika för att fika! Sen åker vi väl förbi hemma hos mamma och pappa också.. Fars dag på söndag ju! Undra vad Luke ska ge till Joakim? :-D Får nog hjälpa han och rita en teckning.. ;-)
Längtar tills vi ska till Ikea igen. :-) Antar att det blir den 20e, eller 21a..?! Får prata mer om det med älsklingen!


Längtar tills du kommer hem Joakim! ♥

Onsdag

Therese och William har vart här på fika. :-) Trevligt trevligt! Gick med henne en bit nu när dom skulle hem så Luke kunde kissa av sig! Luke tycker om att vara ute, även fast det är svin kallt! :o .. Men tur att han har sin lilla kappa att ha på sig, för annars hade han nog inte tyckt om att vara ute! Jag ska strax städa av lite snabbt och skura.. Sen blir det nog ett varmt bad, och lägga sig på soffan och vila lite med Luke! :-)
Hoppas dagen går fort idag så att Joakim kommer hem snart! ♥
Vi ska äta ris och korvstroganoff idag.. :-D Var länge sen!
Och senare efter maten ska han hjälpa Jimmy och Therese upp med en hylla på väggen.. Så snäll min älskling är! :-) I måndags kväll packade vi bb väskan tillsammans. Det var riktigt mysigt och göra det med han!!
Dags och komma igång med städningen nu så att jag och Luke kan vila tillsammans sen!

V.36







Vecka 36

Du: Livmodern fyller nu nästan hela bukhålan och når upp till strax under revbenen. Du känner kanske hur livmodern ”sjunker” då barnets huvud ställer in sig i bäckenöppningen och när detta sker blir det oftast mycket lättare att andas. Trycket på magsäcken från livmodern kan leda till halsbränna, framför allt om du ligger på rygg. Bäckenet vidgar sig och smärtor i bakre bäckenfogarna samt i blygdbensfogen framtill är vanliga.
Bebisen: Barnet är nu cirka 47 cm långt och väger runt 2,7 kg. En del barn är inte större än så här när dom föds, andra bebisar kan väga så mycket som 2 kg + mer.


Tisdag

Nu på morgonen har jag dammsugit, vattnat blommorna och rensat ihop tvätten som ska tvättas idag.. :-) Vid 10 ska jag gå ner och börja sätta igång maskinerna :-D Luke håller på och leker och sysselsätter sig själv. Men han petar ner sin leksak mellan soffan och väggen. Han kommer inte åt den där, och så börjar han grymta som en gris och vill att man ska ta upp den! :p
Igår var jag med Jimmy, Therese och William på Ikea. :-D Jag gick med min lilla gudson i bärselet.. Han sov mesta dels hela tiden :-) Och man kände hur Elvis sparkade! Och igår kväll när Joakim la huvudet på magen så kände jag hur mycket han rörde på sig där inne.. :p Joakim och Elvis pratade tydligen med varann igår också ;-)

Jag längtar tills Joakim kommer hem idag! ♥
Älskar dig gubben.. Du betyder allt för mig!

Söndag

Har missat och skriva.. Eller ja okej, har inte orkat! Har haft full rulle hela helgen. :-) Igår var mamma och pappa här på middag, vilket var trevligt. :-) Mysigt och bjuda hit folk på middag när hallen är klar och allt ser bra ut! Så skönt. Och idag är det slapp söndag.. Skönt skönt! Jag och Joakim satte igång med städningen tidigt idag,så vi kom iväg till priskrossaren i Ösmo. Luke har fått en egen krok vi ska hänga upp och skriva hans namn vid. :-D Hoppas han blir glad då.. Han ligger och sover med en lila filt över sig nu vid mig! Joakim ligger i badet.. Vi har klippt han och det..Gubben blev så fin.. ;-) Fast fin överhuvudtaget!
Imorgon blir det Ikea med Jimmy, Therese och William. :-D Jag ska ha William i bärselet.. Med lite tur kanske William kan trycka ut Elvis? :-D
Jag orkar inte skriva så mycket mer.. Jävla satans halsbränna jag har, känns som att jag ska brinna upp!!


RSS 2.0